Tænkepause

Sommerferien nærmer sig, og det er tid til den årlige ned-gearing for mange. Prøv at se, om ikke du kan forkæle dig selv ved at trappe lidt ned, få styr på dine bunker, overlevér til dine kolleger i ro og mag, så du ikke lander pladask i din ferie med hjertebanken og tusind ting, der rumsterer i dit hoved. Det er ikke altid muligt, men det er en luksus, hvis man kan.

Prøv at bruge ferien som en tænkepause. Stop lidt op og gør status over dit liv: Lever du det liv, du gerne vil leve? For nogen lyder det måske drastisk og dramatisk at tage sit liv op til revision, men det er det ikke. Det er faktisk bare en vildt god idé.

Tænk på det som en slags MUS med din mest skattede samarbejdspartner, nemlig din krop. Et årligt helbredstjek af dit indre landskab. Det er bare det, det er. Prøv, om du kan være nysgerrig på dine behov (hvad du har brug for), hvad der gør dig glad og hvor bevidst du er om dine grænser.

Og lyt til hvad det er for nogle informationer, du får fra dit system. Hvis nu det var din bil, der havde en advarselslampe, der lyste, så ville du interessere dig for, om der skulle fyldes olie på motoren, eller om den skulle have mere bremsevæske. Hvis det var din computer, der sendte en fejlmelding, ville du lave den nødvendige opdatering eller installere virusprogrammer. Men når det kommer til kroppens signaler, så er vi ofte eksperter i at ignorere dem. Måske er det, fordi vi ikke lige kan overskue hvad vi skal gøre ved den fejlmelding eller advarsel, vi får fra den.

Vi vil så enormt gerne bare fikse ting, men det er ikke alt, der kan ordnes nu og her. Acceptér, hvordan du har det, for alene i accepten er der også en beroligelse. Måske kender du fornemmelsen af at have én siddende på skulderen, der bliver ved med at gøre opmærksom på noget, du ikke kan gøre noget ved i nuet? Vend dig mod din skulder og sig: ”Jeg har set dig, og jeg skal nok forholde mig til dig.” Så falder der lidt ro på – også selv om det ikke er fikset endnu. Du kan også prøve at skrive et brev til hvad der end optager dig: Det kan være en person, en følelse eller en konkret problemstilling. Henvend dig direkte til det, der nager dig. Det er ikke sådan et brev, der skal sendes – det skal bare skrives og bearbejdes.

Sandheden er, at hvis du bruger din ferie som en tænkepause, laver et mentalt eftersyn, bliver opmærksom på dig selv og bliver bevidst om, at du også skal huske at prioritere dig selv, så er du allerede godt i gang.

Rigtig god ferie!

Kærlig hilsen
Charlotte

Pssst … Jeg er i gang med et projekt og forløb, der handler om arbejdsro. Det kommer du til at høre mere om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *