April 2020 – Corona opdatering

Der er sagt og skrevet meget om, hvad denne Corona-tid gør ved os. Isolation bruges som torturmetode, og mennesket kan dø af ensomhed. Men kan der også komme noget godt ud af at være sendt hjem på ubestemt tid? 

De seneste mange uger og måneder er vi blevet fyldt med historier om, hvordan det er være til her under Corona-pandemien. Det helt særlige er, at vi alle er i samme båd. Alle mennesker verden over ved, hvad du taler om. Vi har alle et forhold til det at være sendt hjem, at være isoleret og væk fra dem og det, vi kender og færdes i normalt. 

Det er ikke tilfældigt, at isolationsfængsling begrænses til få dage. Det er hårdt for psyken at være væk fra kontakten med andre. Medierne taler om alle dem, der er døde og vil dø af Covid-19, men der vil formentlig også være nogle, der dør af ensomhed. Det kan mennesker godt. Vi mennesker er designet til samvær. Uden relationer går vi til. 

Det er vigtigt for os at føle, vi er en del af et fællesskab. Og hvis man skal tale om noget positivt, der kan komme ud af den vanvittige situation, vi sidder i, så kunne det være styrkede relationer. 

Man opdager måske sig selv i en ny måde at være i relationer på. Hvem er det, du savner? Hvem er det, der er dine livgivende relationer? Det kan være din bedste ven, familiemedlemmer eller dine kolleger. Dem, der giver dig den der vitale følelse af at være en del af noget. 

Måske finder du ud af, at man godt kan være en del af et fællesskab, selv om man er hver for sig. Måske finder du nye måder at udtrykke din hengivenhed, dit savn og din kærlighed på, når du ikke længere kan komme til at kramme og kysse dem, du godt kan lide.

Måske bliver du pludselig meget dygtigere til at sætte ord på. Måske bliver du et teknisk geni, der sætter virtuelle møder op i programmer, du ikke anede fandtes. 

Når vi ikke kan gøre, som vi plejer, kan det godt styrke nærværet og give det nye dimensioner. Det kan åbne op for nye former for samvær. Skype-familiemiddage, virtuel fredagsbar, online langdistance-bingo og traveture med din veninde i et headset fra en gåsti et helt andet sted i landet. Forbud kan få kreativiteten til at blomstre, og samværet kan tage nye former. Men fællesskabet består, fordi vil VIL det. 

Det kan også være, situationen her presser dig til at sætte ord på dine behov. Måske er du rigtig dårlig til at lade dinefølelser og behov fylde, fordi du altid lader dine børn, mand, chef eller andre komme først. Men de samværsformer, vi oplever med eksempelvis familien helt tæt på 24 timer i døgnet, kan gøre, at vores behov indefra bliver meget tydelige. Måske bliver det en gave for dig, at du – hårdt presset godt nok – lærer at mærke hvad dit system kalder på og ikke mindst lærer at reagere på det. 

Det er klart, det har store samfundsmæssige konsekvenser med Corona-krisen, som på ingen måder er ønskværdige. Men den er her, den er et faktum, og det er isolationen også. Brug tiden fornuftigt. Benyt dig af roen – eller kræv den, hvis du ikke får den. Reflektér og understøt dit mentale immunforsvar ved at gøde dine bedste relationer. Lyt til andre, men også dig selv. Så kommer du styrket ud på den anden side …. Når Mette giver os lov at komme ud igen. 

Skriv til mig - så kontakter jeg dig

Eller ring med det samme på +45 41939707

Min pris er 1000 kr. pr. session af 75 minutters varighed.

Psykoterapi hos mig

En kollega sagde en gang til mig: ”Du kan noget særligt med mennesker.” Jeg tror, det særlige er min nysgerrighed over for de personer, der krydser min vej og de skæbner, de har med sig. Jeg er interesseret i, hvordan mennesker virker – både i forhold til sig selv og til andre.

Jeg er meget optaget af, hvordan vi tager ved lære af det, livet kommer med. Alle vil opleve nedture, perioder med sorg, vrede og sygdom. Sådan er det at være menneske. Typisk laver vi nogle strategier for vores liv – nogle mønstre, der gør, at vi kan navigere i vores liv, mens det er svært. Men hvis ikke vi lægger nye strategier efterhånden, som tiden går, og livet forandrer sig, kan de strategier ende med at spænde ben for os selv.

Ved at gentage uhensigtsmæssige mønstre kan vi havne et sted med vores liv, hvor det hele føles forkert. Man kan sagtens se succesfuld ud, men føle sig helt afsporet eller være omgivet af folk og alligevel føle sig ensom og alene. Jeg kan hjælpe dig med at identificere dine mønstre og ændre dem, så du kan være det menneske, du gerne vil være.

Hvis du kan få din inderside og yderside til at arbejde sammen og forholde dig til de ting, livet har budt dig, vil du se, at der er en kraft i alt det, du har oplevet. Og hvis du kan tage det med dig på en god måde, kan din sårbarhed vendes til styrke.

Det gælder også på arbejdspladsen. Jeg har gennem mine erfaringer oplevet, hvordan det kan ændre dynamikken radikalt til det bedre i en afdeling eller et team, hvis man tør være et helt menneske i arbejdssammenhænge også. Det betyder, at man kan man bevare sin integritet og være empatisk over for andre mennesker.

Jeg har stor erfaring med erhvervsterapi, men jeg arbejder altid ud fra mine værdier uanset hvilken form for terapi, jeg beskæftiger mig med. Det handler om at åbne op og være ærlig. Om egenomsorg. At sætte grænser. At behandle andre, som man gerne selv vil behandles. At være en person, du gerne selv vil være ven med. At arbejde fra hjertet og udad.

På den måde navigerer vi dig hjem – nemlig hen til det menneske, du gerne vil være. Her vil du opleve mening i tilværelsen, finde glæde, ro, balance og en stor frihed ved at være den, du gerne vil være – i gode og nærende relationer til din familie, dine venner og kolleger.

Du er særlig, og det er dig, der er udgangspunktet, når vi taler sammen. Jeg har ingen skabelon for vores samtaler, men trækker på min egen livserfaring, oplevelser fra mit arbejdsliv, mit teoretiske fundament og bruger min intuition, når jeg møder dig i et terapiforløb. Og så tager vi den derfra – sammen.

Min pris er 800 kr. pr. session af 75 minutters varighed.

Jeg har en fireårig psykoterapeutuddannelse fra Psykoterapeutisk Institut. Derudover en et-årig efteruddannelse i parterapi. Jeg er certificeret i følgende testværktøjer: Hogan, PAPI, DiSC, OPQ. Jeg driver min praksis ved siden af mit arbejde som Senior HR Partner i en stor dansk virksomhed. Fra mit arbejde har jeg megen erfaring i at arbejde med personlig udvikling, karriererådgivning og teamudvikling.

Konsulentarbejde, udvikling & supervision

Tekst kommer snart …

Gruppeforløb

I gruppeforløb arbejder vi terapeutisk med jeres individuelle temaer på skift – det kunne eksempelvis være selvværd, skam eller vrede. Det er den enkelte, der vælger emnet, som gruppen så deltager i.

Det kan være meget befriende at opleve, at andre har samme tanker og følelser som én selv, og man kan i gruppeterapien opleve at føle sig meget mindre alene med den problemstilling, man nu engang står med.

Jeg gør meget ud af at skabe et psykologisk sikkert rum – en varm og tillidsfuld atmosfære, hvor trygheden skaber afsæt for bevægelse og udvikling.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.

Psykoterapi

De mennesker, der kommer hos mig, oplever ofte en ubalance. Den kan ytre sig på mange forskellige måder – for eksempel som vrede, humørsvingninger, stress, sorg, fysiske smerter eller skam. Det kan være, du slet ikke kan sætte ord på, hvad der rumsterer hos dig. Gennem samtaler finder vi frem til, hvilken del af dig, der trænger til opmærksomhed og omsorg.

Dybest set handler psykoterapien om at hjælpe dig til at forstå din egen psykologi og identificere de mønstre, der står i vejen for den måde, du ønsker at leve dit liv på. Det er ikke alle, der er bevidste om deres grænser eller tør stå ved dem for dens sags skyld. Der kan være en enorm kraft i at sætte de grænser, udfolde sig og leve som et frit menneske. Uanset hvad dit udgangspunkt er, er det muligt at være dig selv, stå ved det og den, du er – og samtidig være i relation med andre.

Terapien kan åbne dine øjne for, hvilke ressourcer du har og hjælpe dig til at udfolde dit potentiale. Den hjælper dig på sporet af et godt liv i balance, hvor du kender dine egne grænser, lever i overensstemmelse med dine værdier og ved, hvad der gør dig glad.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.

Erhvervscoaching

Tekst kommer snart …