Nik til verden …

Mens Danmark har været på hold på grund af corona-virussen, har jeg været i fuld gang… rundt om Bagsværd Sø på utallige gåture, som har fået mig til at tænke over, hvordan vi møder verden. 

Nogle kaster sig til siden, slår blikket ned eller vrisser ad dig, hvis du kommer for tæt på. Heldigvis er der andre, som ser dig i øjnene og nikker. I det lille nik ligger der en spontan udveksling af ”jeg ved, du ved, at jeg ved, at vi skal holde afstand”. Et fællesskab i et splitsekund – en lyn-anerkendelse, som nærer vores nervesystem. Det er godt for os mennesker at blive set. Tænk bare på nyfødte børn. Hvis ikke de oplever at blive mødt af øjenkontakt, så lukker de ned. Her er den ordløse kontakt vital. 

Ikke kun for nyfødte, men for alle, er den ordløse kontakt en anerkendelse på lige fod med den ordfyldte. Den kan helt uden ord udtrykke tusindvis af ting, men der er nogle mennesker, som af en eller anden grund tror, de ikke må nikke eller se én i øjnene for tiden. Men der er stor forskel på social afstand og fysisk afstand.  

I det hele taget giver den her tid med fysisk afstand anledning til at rette fokus mod vores møder og vores relationer. Lige nu er vi i en situation, hvor vi skal lære at gebærde os på nye måder. 

For når jeg ikke må vise dig med et knus, at du er vigtig for mig, hvad gør jeg så? Et knus er et ordløst bånd, man knytter og en hengivenhed, man måske normalt ikke udtrykker verbalt. Eller hvad med de møder, hvor vores kultur og kodeks har programmeret os til at give hånd? Hvad gør det vores relation, når vi støder albuer eller skosåler i stedet? Indgyder dét den samme respektfulde start på relationen? 

Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at Coronaen stiller krav til os om at være totalt nærværende i vores måde at være i kontakt med andre på – fordi vi ikke bare kan gøre, som vi altid har gjort. Og den kan lære os – eller minde os om – at ord kan omfavne, og et nik kan anerkende. 

Også selv om det bare er et splitsekund på en grussti ved Bagsværd Sø, så kan et lille nik ændre verden en lille smule. Både for den, du nikker til, men også for dig, for lur mig om ikke, du får dit nik retur i en ordløs konstatering af, at ”jeg ved, du ved, at jeg ved, vi er alle i samme båd.”

Skriv til mig - så kontakter jeg dig

Eller ring med det samme på +45 41939707

Min pris er 1000 kr. pr. session af 75 minutters varighed.

Psykoterapi hos mig

En kollega sagde en gang til mig: ”Du kan noget særligt med mennesker.” Jeg tror, det særlige er min nysgerrighed over for de personer, der krydser min vej og de skæbner, de har med sig. Jeg er interesseret i, hvordan mennesker virker – både i forhold til sig selv og til andre.

Jeg er meget optaget af, hvordan vi tager ved lære af det, livet kommer med. Alle vil opleve nedture, perioder med sorg, vrede og sygdom. Sådan er det at være menneske. Typisk laver vi nogle strategier for vores liv – nogle mønstre, der gør, at vi kan navigere i vores liv, mens det er svært. Men hvis ikke vi lægger nye strategier efterhånden, som tiden går, og livet forandrer sig, kan de strategier ende med at spænde ben for os selv.

Ved at gentage uhensigtsmæssige mønstre kan vi havne et sted med vores liv, hvor det hele føles forkert. Man kan sagtens se succesfuld ud, men føle sig helt afsporet eller være omgivet af folk og alligevel føle sig ensom og alene. Jeg kan hjælpe dig med at identificere dine mønstre og ændre dem, så du kan være det menneske, du gerne vil være.

Hvis du kan få din inderside og yderside til at arbejde sammen og forholde dig til de ting, livet har budt dig, vil du se, at der er en kraft i alt det, du har oplevet. Og hvis du kan tage det med dig på en god måde, kan din sårbarhed vendes til styrke.

Det gælder også på arbejdspladsen. Jeg har gennem mine erfaringer oplevet, hvordan det kan ændre dynamikken radikalt til det bedre i en afdeling eller et team, hvis man tør være et helt menneske i arbejdssammenhænge også. Det betyder, at man kan man bevare sin integritet og være empatisk over for andre mennesker.

Jeg har stor erfaring med erhvervsterapi, men jeg arbejder altid ud fra mine værdier uanset hvilken form for terapi, jeg beskæftiger mig med. Det handler om at åbne op og være ærlig. Om egenomsorg. At sætte grænser. At behandle andre, som man gerne selv vil behandles. At være en person, du gerne selv vil være ven med. At arbejde fra hjertet og udad.

På den måde navigerer vi dig hjem – nemlig hen til det menneske, du gerne vil være. Her vil du opleve mening i tilværelsen, finde glæde, ro, balance og en stor frihed ved at være den, du gerne vil være – i gode og nærende relationer til din familie, dine venner og kolleger.

Du er særlig, og det er dig, der er udgangspunktet, når vi taler sammen. Jeg har ingen skabelon for vores samtaler, men trækker på min egen livserfaring, oplevelser fra mit arbejdsliv, mit teoretiske fundament og bruger min intuition, når jeg møder dig i et terapiforløb. Og så tager vi den derfra – sammen.

Min pris er 800 kr. pr. session af 75 minutters varighed.

Jeg har en fireårig psykoterapeutuddannelse fra Psykoterapeutisk Institut. Derudover en et-årig efteruddannelse i parterapi. Jeg er certificeret i følgende testværktøjer: Hogan, PAPI, DiSC, OPQ. Jeg driver min praksis ved siden af mit arbejde som Senior HR Partner i en stor dansk virksomhed. Fra mit arbejde har jeg megen erfaring i at arbejde med personlig udvikling, karriererådgivning og teamudvikling.

Parterapi

Parterapi er psykoterapi for par. Måske oplever I, at I savner hinanden og kommer til at såre og svigte hinanden. Jeg hjælper jer med at identificere jeres uhensigtsmæssige mønstre og lærer jer, hvordan I genkender dem – og håndterer dem.

Parterapien kan guide jer tilbage til dér, hvor I forelskede jer og havde lyst til at bygge noget sammen. I samarbejde med jer hjælper jeg jer med at etablere kontakten og fortroligheden til hinanden på en ny måde, hvor I tackler de dynamikker og handlinger, der sårer jer hver især og får jer til at glide fra hinanden.

Jeg arbejder med jer begge og den tredje part – nemlig jeres parforhold.

Ring eller skriv til mig her, hvis I vil booke en tid eller bare høre mere.

Gruppeterapi

I gruppeterapien arbejder vi terapeutisk med jeres individuelle temaer på skift – det kunne eksempelvis være selvværd, skam eller vrede. Det er den enkelte, der vælger emnet, som gruppen så deltager i.

Det kan være meget befriende at opleve, at andre har samme tanker og følelser som én selv, og man kan i gruppeterapien opleve at føle sig meget mindre alene med den problemstilling, man nu engang står med.

Fra mit arbejde som Senior HR Partner har jeg stor erfaring med rådgivning og udvikling af større og mindre grupper. Jeg gør meget ud af at skabe et psykologisk sikkert rum – en varm og tillidsfuld atmosfære, hvor trygheden skaber afsæt for bevægelse og udvikling.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.

Psykoterapi

De mennesker, der kommer hos mig, oplever ofte en ubalance. Den kan ytre sig på mange forskellige måder – for eksempel som vrede, humørsvingninger, stress, sorg, fysiske smerter eller skam. Det kan være, du slet ikke kan sætte ord på, hvad der rumsterer hos dig. Gennem samtaler finder vi frem til, hvilken del af dig, der trænger til opmærksomhed og omsorg.

Dybest set handler psykoterapien om at hjælpe dig til at forstå din egen psykologi og identificere de mønstre, der står i vejen for den måde, du ønsker at leve dit liv på. Det er ikke alle, der er bevidste om deres grænser eller tør stå ved dem for dens sags skyld. Der kan være en enorm kraft i at sætte de grænser, udfolde sig og leve som et frit menneske. Uanset hvad dit udgangspunkt er, er det muligt at være dig selv, stå ved det og den, du er – og samtidig være i relation med andre.

Terapien kan åbne dine øjne for, hvilke ressourcer du har og hjælpe dig til at udfolde dit potentiale. Den hjælper dig på sporet af et godt liv i balance, hvor du kender dine egne grænser, lever i overensstemmelse med dine værdier og ved, hvad der gør dig glad.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.

Erhvervsterapi

Begrebet erhvervsterapi dækker over det virke, jeg har stor erfaring med – nemlig arbejdet med mennesker, der indgår i et fællesskab på en arbejdsplads. Ligesom den ”almindelige” psykoterapi handler erhvervsterapien om at støtte og hjælpe dig til at være det menneske, du gerne vil være – også i arbejdssammenhænge.

Som Senior HR Partner har jeg gennem tiden været med til at gennemføre mange organisatoriske ændringer og været sparringspartner til ledelsen i de transformationer, virksomheden har gennemgået. Under kriser og vanskelige samtaler kan sindet komme i ubalance – både hos ledere og medarbejdere, og det kan have stor indflydelse på eksekveringsevnen og de strategiske beslutninger. Jeg har via indsigt fra mit arbejdsliv, mit teoretiske fundament og min egen livserfaring været ankeret, der holdt tingene på plads i stormvejret.

Jeg har fra mit HR-arbejde ligeledes mange års erfaring med at rådgive teams og grupper (læs mere), men også det enkelte menneske – herunder topledere. Man hører ofte, at ”det er koldt på toppen”, og det er der noget om. For hvad gør det ved ens identitet at være i skudlinjen som frontfigur og sidde på en udsat post? Hvad gør den barske virkelighed ved et menneske, der ikke alene skal levere og være på toppen, men også altid et skridt foran? Og som typisk er presset fra mange kanter og derfor skal navigere i et kompliceret farvand af interesser og interessenter. Mange oplever, at det er enormt svært at holde fast i sig selv og være et helt menneske.

Jeg er ikke ledelseskonsulent og kommer ikke til at guide dig til, hvordan du opnår dine mål og forfølger din virksomheds strategi. Jeg navigerer mellem strategi og mennesker, og jeg kan støtte dig i at være den leder, du gerne vil være – samtidig med at du holder fast i dine værdier og dermed dig selv. Jeg er ikke fokuseret på din målbare performance på jobbet, men jeg er derimod optaget af alt det relationelle – det spor af dit arbejdsliv, der handler om din integritet, dine relationskompetencer og din måde at indgå i samspil med andre på.

Fungerer du godt som menneske og i den rolle, du har på arbejdspladsen, så er min erfaring, at du også når dine mål.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.