Spænd ben for dine principper

Jeg er blevet nysgerrig på principper. Ikke sådan nogle principper som i en ”principsag”, men den slags principper eller overbevisninger, som vi stiller op for os selv.

Det kom sig af en sjov episode under noget efteruddannelse. Efter en pause satte vores underviser os til at lave en tegning med 12 forskellige objekter – blandt andet et hus, et bjerg, en drage, en sø, en sol, et træ og så videre. Ligesom de andre studerende tegnede jeg derudad uden at vide, hvad tegningen skulle bruges til. Vel vidende at den gode Peter ikke beder os gøre noget, uden at der er et klart formål – og det skal jeg love for, at der var.

Da vi var færdige, gennemgik han tegningerne, som (selvfølgelig) viste sig at have en dybere betydning. Hvert objekt havde nemlig sin egen betydning, for eksempel sagde træets stamme noget om ens personlighed, og bjerget symboliserede principper. Da han nåede til min tegning udbrød han: ”Her er godt nok nogle stærke principper! Hvad er det med dig og alle de takker og tinder på bjerget? Er det fordi, du ikke må være for meget?

Det ramte mig lige i hjertekulen, og jeg tænkte som en gal over, hvad det handlede om. Det gjorde mig virkelig nysgerrig – ikke bare på mine egne principper, men på principper i det hele taget. Alle de regler / overbevisninger, vi sætter op for os selv, og som måske ender med at spænde ben for, at vi kan leve livet fuldt ud.

Principperne kunne eksempelvis lyde:
– Du må ikke være for meget.
– Du skal præstere for at være noget værd
– Man må ikke lege sig til noget, man skal knokle. Og yde for at nyde.
– Det gælder ikke, hvis man er kommet let til noget.

Jeg fandt ud af, at jeg havde mange principper – alt for meget ”jeg bør” og ”jeg skal”, som fik lov at fylde for meget, og det er jeg ved at lave om på, for sådan vil jeg ikke leve mit liv. Jeg ankerkender dog også, at nogle af mine principper samtidig også er ressourcer, der rummer noget godt og i høj grad har været med til at forme mig og mit liv. Der kan være en kæmpe drivkraft i nogle af dem. De må bare ikke tage magten. Det er som med desserter, drinks og Netflix-serier: Alt med måde 😉 Grundlæggende er det godt, hvis man selv kan regulere, hvor meget man lever efter principperne – og ikke lader sig styre af, hvad man tror, andre synes eller tænker.

Mine nye principper lyder mere i retning af:
– Jeg gør det her, fordi jeg føler for det, ikke fordi andre forventer det af mig.
– Jeg er et værdifuldt menneske, som er værd at holde af – også de dage, jeg ikke ”performer”.
– Jeg bliver accepteret og respekteret for den, jeg er.
– Jeg gør ting, som gør mig glad.

Jeg er blevet meget mere opmærksom på at være styret indefra og være karavanefører i mit eget liv og ikke ydrestyret – det vil sige leve mit liv i forhold til, hvad andre forventer af mig, før de kan holde af mig.

Prøv at undersøge dit eget liv for yderstyrede principper ved at holde øje med, om du har en stemme, der hele tiden hvisker dig i øret: ”Du burde…” og ”Nu skal du altså også…” Og lav så en liste med det modsatte – nogle ønske-principper.

Alene det at rette noget opmærksomhed mod ens principper kan være givende. Og måske finder du ud af, det er nemmere end du troede at spænde ben for alle de tossede regler, som spænder ben for, at du lever dit liv fuldt ud.

Skriv til mig - så kontakter jeg dig

Eller ring med det samme på +45 41939707

Min pris er 1000 kr. pr. session af 75 minutters varighed.

Psykoterapi hos mig

En kollega sagde en gang til mig: ”Du kan noget særligt med mennesker.” Jeg tror, det særlige er min nysgerrighed over for de personer, der krydser min vej og de skæbner, de har med sig. Jeg er interesseret i, hvordan mennesker virker – både i forhold til sig selv og til andre.

Jeg er meget optaget af, hvordan vi tager ved lære af det, livet kommer med. Alle vil opleve nedture, perioder med sorg, vrede og sygdom. Sådan er det at være menneske. Typisk laver vi nogle strategier for vores liv – nogle mønstre, der gør, at vi kan navigere i vores liv, mens det er svært. Men hvis ikke vi lægger nye strategier efterhånden, som tiden går, og livet forandrer sig, kan de strategier ende med at spænde ben for os selv.

Ved at gentage uhensigtsmæssige mønstre kan vi havne et sted med vores liv, hvor det hele føles forkert. Man kan sagtens se succesfuld ud, men føle sig helt afsporet eller være omgivet af folk og alligevel føle sig ensom og alene. Jeg kan hjælpe dig med at identificere dine mønstre og ændre dem, så du kan være det menneske, du gerne vil være.

Hvis du kan få din inderside og yderside til at arbejde sammen og forholde dig til de ting, livet har budt dig, vil du se, at der er en kraft i alt det, du har oplevet. Og hvis du kan tage det med dig på en god måde, kan din sårbarhed vendes til styrke.

Det gælder også på arbejdspladsen. Jeg har gennem mine erfaringer oplevet, hvordan det kan ændre dynamikken radikalt til det bedre i en afdeling eller et team, hvis man tør være et helt menneske i arbejdssammenhænge også. Det betyder, at man kan man bevare sin integritet og være empatisk over for andre mennesker.

Jeg har stor erfaring med erhvervsterapi, men jeg arbejder altid ud fra mine værdier uanset hvilken form for terapi, jeg beskæftiger mig med. Det handler om at åbne op og være ærlig. Om egenomsorg. At sætte grænser. At behandle andre, som man gerne selv vil behandles. At være en person, du gerne selv vil være ven med. At arbejde fra hjertet og udad.

På den måde navigerer vi dig hjem – nemlig hen til det menneske, du gerne vil være. Her vil du opleve mening i tilværelsen, finde glæde, ro, balance og en stor frihed ved at være den, du gerne vil være – i gode og nærende relationer til din familie, dine venner og kolleger.

Du er særlig, og det er dig, der er udgangspunktet, når vi taler sammen. Jeg har ingen skabelon for vores samtaler, men trækker på min egen livserfaring, oplevelser fra mit arbejdsliv, mit teoretiske fundament og bruger min intuition, når jeg møder dig i et terapiforløb. Og så tager vi den derfra – sammen.

Min pris er 800 kr. pr. session af 75 minutters varighed.

Jeg har en fireårig psykoterapeutuddannelse fra Psykoterapeutisk Institut. Derudover en et-årig efteruddannelse i parterapi. Jeg er certificeret i følgende testværktøjer: Hogan, PAPI, DiSC, OPQ. Jeg driver min praksis ved siden af mit arbejde som Senior HR Partner i en stor dansk virksomhed. Fra mit arbejde har jeg megen erfaring i at arbejde med personlig udvikling, karriererådgivning og teamudvikling.

Parterapi

Parterapi er psykoterapi for par. Måske oplever I, at I savner hinanden og kommer til at såre og svigte hinanden. Jeg hjælper jer med at identificere jeres uhensigtsmæssige mønstre og lærer jer, hvordan I genkender dem – og håndterer dem.

Parterapien kan guide jer tilbage til dér, hvor I forelskede jer og havde lyst til at bygge noget sammen. I samarbejde med jer hjælper jeg jer med at etablere kontakten og fortroligheden til hinanden på en ny måde, hvor I tackler de dynamikker og handlinger, der sårer jer hver især og får jer til at glide fra hinanden.

Jeg arbejder med jer begge og den tredje part – nemlig jeres parforhold.

Ring eller skriv til mig her, hvis I vil booke en tid eller bare høre mere.

Gruppeterapi

I gruppeterapien arbejder vi terapeutisk med jeres individuelle temaer på skift – det kunne eksempelvis være selvværd, skam eller vrede. Det er den enkelte, der vælger emnet, som gruppen så deltager i.

Det kan være meget befriende at opleve, at andre har samme tanker og følelser som én selv, og man kan i gruppeterapien opleve at føle sig meget mindre alene med den problemstilling, man nu engang står med.

Fra mit arbejde som Senior HR Partner har jeg stor erfaring med rådgivning og udvikling af større og mindre grupper. Jeg gør meget ud af at skabe et psykologisk sikkert rum – en varm og tillidsfuld atmosfære, hvor trygheden skaber afsæt for bevægelse og udvikling.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.

Psykoterapi

De mennesker, der kommer hos mig, oplever ofte en ubalance. Den kan ytre sig på mange forskellige måder – for eksempel som vrede, humørsvingninger, stress, sorg, fysiske smerter eller skam. Det kan være, du slet ikke kan sætte ord på, hvad der rumsterer hos dig. Gennem samtaler finder vi frem til, hvilken del af dig, der trænger til opmærksomhed og omsorg.

Dybest set handler psykoterapien om at hjælpe dig til at forstå din egen psykologi og identificere de mønstre, der står i vejen for den måde, du ønsker at leve dit liv på. Det er ikke alle, der er bevidste om deres grænser eller tør stå ved dem for dens sags skyld. Der kan være en enorm kraft i at sætte de grænser, udfolde sig og leve som et frit menneske. Uanset hvad dit udgangspunkt er, er det muligt at være dig selv, stå ved det og den, du er – og samtidig være i relation med andre.

Terapien kan åbne dine øjne for, hvilke ressourcer du har og hjælpe dig til at udfolde dit potentiale. Den hjælper dig på sporet af et godt liv i balance, hvor du kender dine egne grænser, lever i overensstemmelse med dine værdier og ved, hvad der gør dig glad.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.

Erhvervsterapi

Begrebet erhvervsterapi dækker over det virke, jeg har stor erfaring med – nemlig arbejdet med mennesker, der indgår i et fællesskab på en arbejdsplads. Ligesom den ”almindelige” psykoterapi handler erhvervsterapien om at støtte og hjælpe dig til at være det menneske, du gerne vil være – også i arbejdssammenhænge.

Som Senior HR Partner har jeg gennem tiden været med til at gennemføre mange organisatoriske ændringer og været sparringspartner til ledelsen i de transformationer, virksomheden har gennemgået. Under kriser og vanskelige samtaler kan sindet komme i ubalance – både hos ledere og medarbejdere, og det kan have stor indflydelse på eksekveringsevnen og de strategiske beslutninger. Jeg har via indsigt fra mit arbejdsliv, mit teoretiske fundament og min egen livserfaring været ankeret, der holdt tingene på plads i stormvejret.

Jeg har fra mit HR-arbejde ligeledes mange års erfaring med at rådgive teams og grupper (læs mere), men også det enkelte menneske – herunder topledere. Man hører ofte, at ”det er koldt på toppen”, og det er der noget om. For hvad gør det ved ens identitet at være i skudlinjen som frontfigur og sidde på en udsat post? Hvad gør den barske virkelighed ved et menneske, der ikke alene skal levere og være på toppen, men også altid et skridt foran? Og som typisk er presset fra mange kanter og derfor skal navigere i et kompliceret farvand af interesser og interessenter. Mange oplever, at det er enormt svært at holde fast i sig selv og være et helt menneske.

Jeg er ikke ledelseskonsulent og kommer ikke til at guide dig til, hvordan du opnår dine mål og forfølger din virksomheds strategi. Jeg navigerer mellem strategi og mennesker, og jeg kan støtte dig i at være den leder, du gerne vil være – samtidig med at du holder fast i dine værdier og dermed dig selv. Jeg er ikke fokuseret på din målbare performance på jobbet, men jeg er derimod optaget af alt det relationelle – det spor af dit arbejdsliv, der handler om din integritet, dine relationskompetencer og din måde at indgå i samspil med andre på.

Fungerer du godt som menneske og i den rolle, du har på arbejdspladsen, så er min erfaring, at du også når dine mål.

Ring eller skriv til mig her, hvis du vil booke en tid eller bare høre mere.